Heyy, vanaf vandaag wil ik regelmatig een lekker recept op mijn blog gaan zetten. Nou ben ik zelf niet zo goed in koken, maar ik heb wel een super lieve achterneef, Jasper de Gier, en hij is echt een mega goede kok! Dus heeft hij voor jullie een hoop lekkere recept en zet ik het op mijn blog. Ik hoor graag jullie reacties!
Zuurkooltaartjes (voor 10 personen)
Ingrediënten:
10 plakjes hartig deeg
180 g zuurkool
15 g suiker
4 eieren
125 ml melk
Topping:
100 g crème fraîche
1 el grove mosterd
1 el honing
1 lente-ui
1 rookworst van de slager
Extra nodig:
1 cupcake tray
1 Gekartelde steker van 10 cm doorsnede
Aan de slag:
1. Vet de cupcake tray in en verwarm de oven voor op 180 graden
2. Laat de hartige deegplakjes ontdooien, verdeel de plakjes over de cupcake tray en prik ze in met een vork. Spoel de zuurkool af en laat uitlekken .
3. Meng de krenten en suiker door de zuurkool. Breng op smaak met peper. Klop de eieren los met de melk.
4. Verdeel de zuurkool over de cupcake tray en schenk de eiermassa erover. Snijd de worst in 12 stukjes en verdeel ook deze over de cupcake tray.
5. Bak de zuurkool taartjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
En dan kun je gaan genieten!!
Groetjes van Jasper
Aan de slag:
1. Vet de cupcake tray in en verwarm de oven voor op 180 graden
2. Laat de hartige deegplakjes ontdooien, verdeel de plakjes over de cupcake tray en prik ze in met een vork. Spoel de zuurkool af en laat uitlekken .
3. Meng de krenten en suiker door de zuurkool. Breng op smaak met peper. Klop de eieren los met de melk.
4. Verdeel de zuurkool over de cupcake tray en schenk de eiermassa erover. Snijd de worst in 12 stukjes en verdeel ook deze over de cupcake tray.
5. Bak de zuurkool taartjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
En dan kun je gaan genieten!!
Groetjes van Jasper
Vissticks: (4 personen, 15 minuten)
Ingrediënten vissticks:
Moten
zalm (500 gram)
Peterselie (1/2 bosje)
Peterselie (1/2 bosje)
Dragon (2 takjes)
Bieslook (1/2 bosje)
Paneermeel
(100 gram)
Eieren (2 stuks)
Eieren (2 stuks)
Bloem (100 gram)
Olijfolie (flinke scheut)
Zout
Peper
Werkwijze:
Stap 1. Snijd de zalm in 4 repen en bestrooi met wat
peper en wat zout.
Stap 2. Doe de bloem in een bakje.
Stap 3. Klop de eieren los en doe in een bakje.
Stap 4. Meng de kruiden met de paneermeel en doe in een bakje.
Stap 5. Rol de repen zalm eerst door de bloem en klop
het overtollige bloem eraf.
Stap 6. Haal de zalm door de los geklopte eieren en
daarna door het paneermeel.
Stap 7. Druk de paneermeel goed aan en verhit de olie
in een koekenpan.
Stap 8. Bak de vissticks 4 minuten om en om goud
bruin.
Stap 9. Laat de vissticks uitlekken op wat
keukenpapier.
Stap10. Eten!!!! ;)
Groetjes van Jasper!
Ingrediënten: Hoeveelheid:
En daar gaan we:
Groetjes van Jasper!
Cakejes met warm chocoladehart
Aantal stuks: 8
Oventemperatuur: 190 °c
Baktijd: 20 minuten
Afkoeltijd: 3 minuten
Baktijd: 20 minuten
Afkoeltijd: 3 minuten
* Zachte
margarine 4 eetlepels
* Fijne
kristalsuiker 55 gram
* Groot
ei 1 stuks
* Zelfrijzend
bakmeel 85 gram
*
Cacaopoeder 1 eetlepel
* Pure chocolade 55 gram
Extra nodig:
*
Poedersuiker om te bestuiven
* Elektrische mixer
* 8 bakvormpjes
* Elektrische mixer
* 8 bakvormpjes
1.Verwarm de oven voor op 190 °c. Doe de papieren bakvormpjes
in de cakevormpjes en zet deze op een bakplaat. Doe de margarine, suiker, het
ei, het bakmeel en de cacao in een grote kom en klop met een elektrische mixer
tot een glad mengsel.
2.Schep de helft van het beslag in de vormpjes. Maak met
een theelepel een kuiltje in het midden
van elk cakeje. Snijd 55 gram van de chocoladereep in blokjes van 7 gram en
steek die in de kuiltjes. Schep de rest van het beslag erop.
3.Bak de cakejes 20 minuten in de voorverwarmde oven. De cakejes
zijn gaar als ze goed gerezen zijn en
de cakejes stevig aanvoelen. Laat ze 3 minuten afkoelen en serveer warm. (doe
je dit niet, dan gaat de chocola die in de binnenkant zit stollen).
Ik zeg
aanvalluhhhhh!
Groetjes van Jasper de Gier
Geen opmerkingen:
Een reactie posten