Recepten


Heyy, vanaf vandaag wil ik regelmatig een lekker recept op mijn blog gaan zetten. Nou ben ik zelf niet zo goed in koken, maar ik heb wel een super lieve achterneef, Jasper de Gier, en hij is echt een mega goede kok! Dus heeft hij voor jullie een hoop lekkere recept en zet ik het op mijn blog. Ik hoor graag jullie reacties!   

               

Zuurkooltaartjes (voor 10 personen)                                   


Ingrediënten:
10 plakjes hartig deeg
180 g zuurkool
Afbeeldingsresultaat voor stay calm its just cooking40 g krenten
15 g suiker
4  eieren
125 ml melk


Topping:
100 g crème fraîche
1 el grove mosterd
1 el honing
1  lente-ui
1 rookworst van de slager

Extra nodig:
1  cupcake tray
1  Gekartelde steker van 10 cm doorsnede
Aan de slag:
1. Vet de cupcake tray in en verwarm de oven voor op 180 graden 
2. Laat de hartige deegplakjes ontdooien, verdeel de plakjes over de cupcake tray en prik ze in met een vork. Spoel de zuurkool af en laat uitlekken .
3. Meng de krenten en suiker door de zuurkool. Breng op smaak met peper. Klop de eieren los met de melk.
4. Verdeel de zuurkool over de cupcake tray en schenk de eiermassa erover. Snijd de worst in 12 stukjes en verdeel ook deze over de cupcake tray. 
5. Bak de zuurkool taartjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

En dan kun je gaan genieten!! 
Groetjes van Jasper


Vissticks: (4 personen, 15 minuten)   


Ingrediënten vissticks:
Moten zalm  (500 gram)
Peterselie     (1/2 bosje)
Dragon          (2 takjes)
Bieslook        (1/2 bosje)
Paneermeel (100 gram)
Eieren            (2 stuks)
Bloem            (100 gram)
Olijfolie         (flinke scheut)
Zout
Peper

Werkwijze:

Stap 1.  Snijd de zalm in 4 repen en bestrooi met wat peper en wat zout.

Stap 2.  Doe de bloem in een bakje.

Stap 3.  Klop de eieren los en doe in een bakje.
           
Stap 4.  Meng de kruiden met de paneermeel en doe in een bakje.

Stap 5.  Rol de repen zalm eerst door de bloem en klop het overtollige bloem eraf.

Stap 6.  Haal de zalm door de los geklopte eieren en daarna door het paneermeel.

Stap 7.  Druk de paneermeel goed aan en verhit de olie in een koekenpan.

Stap 8.  Bak de vissticks 4 minuten om en om goud bruin.

Stap 9.  Laat de vissticks uitlekken op wat keukenpapier. 

Stap10. Eten!!!! ;)

Groetjes van Jasper! 

Cakejes met warm chocoladehart                                        


Aantal stuks:          8
Oventemperatuur: 190 °c
Baktijd:                   20  minuten
Afkoeltijd:                3  minuten


Ingrediënten:                              Hoeveelheid:


* Zachte margarine                       4    eetlepels

* Fijne kristalsuiker                     55    gram

* Groot ei                                      1    stuks

* Zelfrijzend bakmeel                  85    gram

* Cacaopoeder                              1    eetlepel

* Pure chocolade                        55    gram



Extra nodig:

* Poedersuiker om te bestuiven
* Elektrische mixer 
* 8 bakvormpjes


En daar gaan we:
Afbeeldingsresultaat voor chocolade1.Verwarm de oven voor op 190 °c. Doe de papieren bakvormpjes in de cakevormpjes en zet deze op een bakplaat. Doe de margarine, suiker, het ei, het bakmeel en de cacao in een grote kom en klop met een elektrische mixer tot een glad mengsel.

2.Schep de helft van het beslag in de vormpjes. Maak met een theelepel een kuiltje in het  midden van elk cakeje. Snijd 55 gram van de chocoladereep in blokjes van 7 gram en steek die in de kuiltjes. Schep de rest van het beslag erop.

3.Bak de cakejes 20 minuten in de voorverwarmde oven. De cakejes zijn gaar als ze goed gerezen zijn en de cakejes stevig aanvoelen. Laat ze 3 minuten afkoelen en serveer warm. (doe je dit niet, dan gaat de chocola die in de binnenkant zit stollen).



Ik zeg aanvalluhhhhh!          

Groetjes van Jasper de Gier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten